Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/6/2/7/sugoi.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 19 Warning: Constant MAGPIE_CACHE_ON already defined in /customers/6/2/7/sugoi.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/lastfm-for-wordpress/lastfm.php on line 30 Sugoi! » Maziwa – Att skapa ett spel
Jag har nu flyttat bloggen till sugoi.se. Den gamla bloggen kommer dock ligga kvar här i arkivsyfte. Den nya bloggen använder sig av samma RSS-flöde som denna blogg.
Artiklar i fokus

fordonI sju veckors tid har jag och Anders jobbat på ett äventyrsspel som har fått namnet Maziwa. Utvecklandet har skett i Flash med ett gameplay som inte skiljer sig mycket ifrån klassiska ”point&click”-spel som t.ex. Curse of Monkey Island och Day of the Tentacle. Spelet går alltså ut på att man ska lösa mer eller mindre logiska pussel med hjälp av muspekaren. Det har varit en mycket givande upplevelse som gav oss mer erfarenhet i områdena berättarteknik, programmeringslogik, presentation och inte minst kreativitet.

Spelet utspelar sig i en närmast post-apokalyptiskvärld som har inspirerats av filmer som Mad Max och The Blood of Heroes. Världen är i stort sett ett enda stort ökenlandskap som är bebott av lustiga varelser som lever i rostiga och förfallna hus. Här nästan mitt ute i ingenstans möter vi Susu, en glad liten filur som lever stillsamt i sin förfallna gamla bunker. Här är allt frid och fröjd tills mjölken en dag tar slut, kanske inte så stor grej tänker du och det tänkte Susu också. Tänk vad fel man kan.

Första scenen
Ett äventyr fyllt med hinder startar omedelbart när Susu sätter sin fot utanför dörren, fordon som krånglar, inträdesavgifter som är för dyra, elektriska vattenpölar och mjöltjuvar är bara några exempel. Men skam för den som ger sig, Susu vill ha sin mjölk och han vill ha den nu.

Just nu planerar vi inför del två som vi hoppas kommer bli mycket bättre ur kvalité- och svårighetssynpunkt. Kommer gärna med kommentarer om vad ni gillade och inte gillade i första delen så vi kan göra detta ännu bättre.

bulletSpela spelet

Kommentarer
aug 19, 2007 - Adam

när kommer del 2? :)

aug 19, 2007 - Linus

När den är klar! Hihi :)

aug 22, 2007 - Adam

är den påbörjad?

aug 22, 2007 - Linus

Nej vi har inte haft någon gemensam brainstorming efter redovisningen. Men no worries den kommer nog, tar bara så sjukt lång tid.

aug 25, 2008 - enis

hej jag skulle skafa ett spel så gjärna

aug 25, 2008 - enis

jag bähövär spel

okt 9, 2009 - samuel wikström

samuel!

dec 28, 2010 - jonas

spider-pig!

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/6/2/7/sugoi.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/sugoi/comments.php on line 36